Hutsepot met ribbetjes
Ingrediënten
-
4 el mosterd
Voor de ribbetjes
voor de hutsepot
-
½ kg wortelen
-
1 ui
-
1 takje tijm
-
1 blaadje laurier
-
1 blokje kippenbouillon
-
1 liter groentenbouillon
-
peper
-
1 klont boter
-
½ bot peterselie
-
4 prei
-
4 stengels selder
-
200 g erwten
voor de cocktail
Bereiding
Begin met de ribbetjes. Snij ze in stukken. Doe in een snelkookpot. Voeg laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout toe. Pel de ui, snij in stukken en voeg toe in de pot.
Zet onder in water. Breng aan de kook. (12 minuten, stand 2) Heb je geen snelkookpan? Breng ze dan zo aan de kook en prik om te zien of ze gaar zijn.
Schil voor de hutsepot de wortelen en de aardappelen. Was de selder en het wit van de prei en snij in stukjes van 2 à 3 centimeter. Doe hetzelfde met de wortelen en de aardappelen.
Pel de ui en snij fijn.
Smelt een klont boter in een grote pot.
Stoof de ajuin aan. Voeg de rest van de gesneden groenten toe.
Stoof aan.
Wil je de ribbetjes gezonder? Laat ze dan een nacht staan. Zo zal het meeste vet van de ribbetjes los komen. Het vocht kan je gebruiken als bouillon.
Zet de groenten onder in bouillon. Voeg een takje tijm en blaadje laurier toe. Kruid met peper en zout. Voeg een blokje kippenbouillon toe.
Laat opkoken. Zet het vuur lager en laat ongeveer 35 minuten pruttelen.
Meng voor het serveren de erwtjes en de ribbetjes onder de hutsepot. Laat nog even opwarmen.
Snij peterselie fijn. Serveer de hutsepot met wat ribbetjes. Werk af met een lepel mosterd en de peterselie.
Cocktail: Mix het verse druivensap met het sap van de limoen, de komkommer en de basilicum fijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be