Stokbrood met Parmaham, Parmigiano Reggiano, erwtenspruiten en basilicummayonaise
Ingrediënten
-
4 halve stokbroden
-
2 handenvol erwtenspruiten
-
30 gr basilicumblaadjes
-
8 sneetjes Parmaham
basilicummayonaise
-
1 el olijfolie
-
1 el olijfolie
-
125 gr light mayonaise
-
2 th lepel citroensap
-
10 gr geraspte Parmigiano Reggiano
-
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Basilicum mayonaise: blancheer de basilicumblaadjes in kokend water gedurende 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. Laat ze uitlekken en knijp het overtollige water uit de blaadjes. Meng de basilicum met olijfolie tot een puree, voeg dan de mayonaise, het citroensap en de geraspte Parmigiano Reggiano toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stokbrood: snijd het stokbrood doormidden, bestrijk 1 helft met een laagje basilicum mayonaise en beleg vervolgens met de erwtenspuiten, een paar basilicumblaadjes, de Parmigiano Reggiano schaafsels en 2 sneetjes Parmaham.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be