Tomatenconfituur maken

Ingrediënten

Deze zoetzure lekkernij is een must in je voorraadkast. De confituur is enkele maanden houdbaar en heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of op de boterham. Na opening bewaar je de jam in de koelkast en smul je het zonnige goedje best binnen de twee weken op.  

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Was de tomaten en ontkroon ze.

  2. Breng een grote pot met water aan de kook.

  3. Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.

  4. Ontvel en ontpit de tomaten, snij in stukjes. 

  5. Snij de uien en de rozemarijn fijn.

  6. Stoof de uien glazig in wat olijfolie en voeg de tomaten, rozemarijn en de geleisuiker al roerend toe. 

  7. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten indikken onder regelmatig roeren. 

  8. Breng de confituur op smaak met citroensap en peper en roer goed om. 

  9. Lepel de jam warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.  

0
Nog geen stemmen

Tomaten bij de vleet: inmaken die handel!

Van halfweg augustus tot in september is het tomatentijd. Aan spotgoedkope prijzen worden ze verkocht. Of misschien heb je er wel in jouw serre staan? 

 

Geen idee hoe je ze allemaal moet verwerken?

Inspiratie en tips vind je hier.