Pittige tomatensaus maken

Ingrediënten

Geen Italië zonder pomo d’oro! Deze pittige Italiaanse tomatensaus maakt van jouw pastagerecht een echte topper. Bewaar ze maximum 2 maanden op een koele, droge en donkere plaats.  

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de tomaten, ontkroon ze en snij in grote stukken.

  3. Hak de knoflook en de kruiden fijn.

  4. Snij de pepertjes met zaadjes in, in kleine ringen.

  5. Plaats dit op een bakplaat 40 minuten in de oven op 180°C.

  6. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Pureer het geheel met de verse basilicum. 

  8. Doe de saus warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.  

0
Nog geen stemmen

Tomaten bij de vleet: inmaken die handel!

Van halfweg augustus tot in september is het tomatentijd. Aan spotgoedkope prijzen worden ze verkocht. Of misschien heb je er wel in jouw serre staan? 

 

Geen idee hoe je ze allemaal moet verwerken?

Inspiratie en tips vind je hier.