Broodje met gepaneerde vis en wortelsalade

Ingrediënten

  • 2 bakjes tuinkers
  • 2 bot waterkers
  • 4 langwerpige volkoren broodjes (20cm)

Voor de gepaneerde vis

  • 4 stukken victoriabaars (of andere stevige witte duurzame vis)
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • een paar volkoren ronde beschuiten
  • kokosolie

Voor het water

  • bruiswater
  • een paar takjes salie
  • 1 rode appel

voor de wortelsalade

Een week lang is Sofie te gast bij Gwendolyn Rutten. Deze keer komt Maggie De Block mee helpen. Gezellig samen koken dus. Op het menu: een broodje gepaneerde vis met wortelsalade.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de wortelsla: rasp de wortel. Snij de appel in stukjes en rasp die ook. Besprenkel met citroensap.

  2.  Snij waterkers fijn. Knip wat tuinkers af. Rasp gember. Meng de wortel en appel met gember, yoghurt, citroen- en limoensap. Kruid af met peper en zout. 

  3.  Voor de gepaneerde vis: verkruim een stuk toast tot paneermeel. Kluts de eieren los. 

  4.   Kruid de vis met peper en zout. Haal door de eieren en dan door het paneermeel.  

  5.  Verhit een pan met 1 cm kokosolie. Wacht tot de pan en olie goed heet is. Doe er dan de vis in. Bak goudbruin. Dep even af op keukenpapier. 

  6.  Vul een broodje met de vis en wortelsalade. Werk af met waterkers en tuinkers. 

  7.  Voor het water: snij een rode appel in fijne schijfjes. Pluk wat salie. Meng de appel en salie met bruiswater. 

5

Average: 5 (1 stem)

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van