Ćevapčići op de barbecue met pesto van gegrilde courgette

Ingrediënten

  • 4 Turkse pide broodjes (of zachte pistolets)
  • olijfolie

voor de cevapcici

  • 1 kg gemengd gehakt (rund/kalf)
  • peper
  • zout
  • 2 el vegeta kruidenmix
  • 2 tenen look

voor de sla

  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 rode ui
  • peper
  • olijfolie
  • zout
  • ½ citroen (sap)
  • 4 el notenolie

voor de pesto

Een week lang is Sofie te gast bij de jonge garde van Familie. Op vrijdag kruipt ze achter de tafel met Vincent Banic om samen een gerecht van zijn thuisland Kroatië te maken. Ze maken gehaktworstjes, ook wel Cevapcici genoemd. Lekker op de barbecue of in de pan.

Tip: wrijf een hete barbecue in met een in twee gesneden citroen om hem proper te krijgen.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Voor de pesto: snij de courgette in plakken. Grill langse beide kanten op de barbecue of grillpan. 

  2. Doe in een cutter (of met een staafmixer in een maatbeker, of in een blender) met rucola, citroensap, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper, zout, peterselie en hazelnoot. Mix.

  3. Voor de sla: meng alles voor de sla onder elkaar. Voeg de olijfolie, hazelnotenolie en citroen pas op het einde toe. 

  4. Rooster de broodjes even op de barbecue. Snij in twee. Dit gaat gemakkelijk met een gekarteld broodmes.

  5. Voor de worstjes: snij de look fijn. Meng het gehakt met de kruiden en de look. 

  6. Rol tot balletjes en worstjes. Bak ze op de barbecue of in de pan (met vetstof).

  7. Haal ze uit en besprenkel met olijfolie.

  8. Wrijf een broodje in met pesto. Leg er de sla en worstjes op. Werk af met een lepeltje braadjus.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van