Chocolademousse met pannenkoekjes en muntthee

Ingrediënten

voor het deeg

Ish lust geen chocolademousse. Sofie probeert hem toch te overtuigen met kleine flensjes, passievrucht en een kopje muntthee.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met het beslag van de pannenkoeken. Meng de bloem met de semolina. Voeg de gist, bakpoeder en zout toe. Roer onder elkaar.

  2. Voeg het lauw water beetje per beetje toe. Klop er de klonters uit. Voeg de rest van het water toe. Laat een halfuurtje rusten.

  3. Zorg dat de room koud is. Klop op tot het de structuur van dikke yoghurt. Tip: dus niet stijf!

  4. Vul een pot met wat water. Doe chocolade in een iets kleinere kom en zet die in de pot met water. Zet op het vuur en laat de chocolade zo langzaam smelten (au bain-marie). Opgelet: het water mag niet koken. 

  5. Voeg een deel van de room toe aan de chocolade. Meng onder elkaar. Voeg nu de rest van de room toe en meng met een spatel onder elkaar. Voeg er kaneel aan toe.

  6. Doe chocolademousse nu in een andere kom, zodat het mooi afkoelt. Doe in de koelkast en laat opstijven.

  7. Vet een pan in met wat boter of olie. Laat het goed heet worden. Voeg met een pollepel wat deeg toe aan de pan. Laat bakken. Draai ze na een paar minuutjes om. 

  8. Bak zo alle pannenkoekjes. 

  9. Serveer de pannenkoekjes met twee bolletjes chocomousse. Doe er wat pitjes van passievrucht bij. Werk af met honing en olijfolie.

5
Average: 5 (1 vote)