Courgettepasta met romige tomaten-looksaus

Ingrediënten

voor de garnituur

  • 1 gele tomaat
  • olijfolie
  • verse oregano
  • peper

voor de saus

Ian Thomas ontvangt een week lang Sofie Dumont. Op het recept: enkel vegan of veganistische gerechten. Deze courgettepasta is heel eenvoudig te maken. Lukt ook met je spiraalsnijder!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Veganistisch

Bereiding

  1. Was de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en het groen. Snij in stukken.

  2. Plet en pel de look. Schil de ui, snij in stukken. Was ook de tomaten, verwijder het kroontje en snij in stukken.

  3. Doe de paprika, het citroensap, look, ui, ontpitte dadels en cashewnotenpasta in een blender. Kruid met peper en fleur de sel. Mix fijn.

  4. Voeg olijfolie toe en mix fijn.

  5. Was de courgettes. Snij overlangs in twee. Snij met een mandoline in dunne plakjes. Snij die plakjes in twee en vervolgens in fijne reepjes. Dit vervangt de pasta.

  6. Meng de courgetteslierten met wat saus. Lepel in de bordjes.

  7. Lepel nog wat saus over elke portie. Werk af met verse oregano, stukjes gele tomaat, plakjes avocado, zwarte peper en een likje olijfolie. Smakelijk. 

  8. Tip: Deze saus kan je perfect gebruiken als dipsaus met rauwe groentjes zoals wortel en selder, krokante toastjes of crackers. Wie wil kan de courgetteslierten vervangen door echte pasta. Lekker als lunch, bijgerecht of licht avondmaal. 

5

Average: 5 (1 stem)