Fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en cornes de gattes-aardappelen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Brand de pluimpjes van de fazant af met een bunsenbrander. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk de fazant met boter, en kruid met peper en zout. Leg de fazant in een braadpot, en bedek met plakjes spek. Zet 45 min in een oven van 210°C.

  2. Vet een potje in met Alpro Bakken & Braden, en doe er een scheutje water in (ongeveer 3 cm hoog). Haal de buitenste, lelijke blaadjes en snij het kontje van de witloof, en zet rechtop, met de dikste kant naar benenden. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Zet een deksel op de pot, en laat 15 à 20 minuten stoven.

  3. Spoel de cornes de gattes goed, en stoom ze in 20 minuten gaar, met wat zout erbij.

  4. Snij de witloofstronkjes overlangs in twee en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe een klont boter in een pan en bak het witloof. Overstrooi met wat suiker, en laat mooi karamelliseren. Draai ze op tijd om.

  5. Haal de fazant uit de oven en haal hem uit de pot, plaats in een ovenschaal, en zet terug in de oven. Giet het vet uit de pot van de fazant en zet op het vuur. Deglaceer de pot met de bruine fond, en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper. Giet er een flinke scheut room en een scheutje Cognac bij.

  6. Snij de peterselie fijn. Snij de aardappelen overlangs in twee, en bestrijk met wat boter, en strooi er wat gehakte peterselie over.

  7. Plaats het witloof en de aardappelen samen op een grote schaal, en leg hierop de fazant. Serveer samen met de saus.

4
Average: 4 (1 vote)