Gebakken paling in room en ‘corne de gatte’ met kervel
Bereiding
Borstel en was de aardappelen proper. Stoom ze gaar.
Snij de paling in stukken. Bestrooi met bloem.
Maak nu de saus. Schil een sjalotje. Snij het fijn. Stoof aan in een klont boter. Voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Kruid met peper en zout.
Blus met de witte wijn en voeg een eetlepel mosterd toe. Laat inkoken.
Neem een zeer grote pan om de paling te bakken. Laat de pan erg warm worden. Smelt een klontje boter. Leg de stukjes paling in de pan.
Giet de room bij de saus. Kruid extra met peper en zout. Verwijder tijm en laurier.
Haal de paling uit de pan. Verwijder het vet. Doe de paling en de saus terug in de pan. Hou warm.
Verfris de aardappelen met koud water en schil de aardappelen. Bak ze aan in een pan met een klontje boter.
Hak een handvol kervel fijn. Haal de blaadjes dragon van de takjes en hak fijn.
Doe de kervel bij de aardappelen. Als de saus te dik is, voeg dan een scheutje water toe. Strooi de dragon over de paling.
Serveer de gebakken paling, met roomsaus en aardappelen en een stukje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be