Gebakjes met crème au beurre, marsepein en framboos

Ingrediënten

 • 400 g marsepein
 • kleurstof voor de marsepein (naar keuze)
 • 4 marachinokersen met steel

voor de biscuit

voor de crème au beurre

 • 3 vanillestokken
 • 5 dooiers
 • 300 g boter op kamertemperatuur

Véronique begon direct het deeg op te eten terwijl Sofie deze gebakjes met crème au beurre, marsepein en framboos maakte.

Beginner
8 personen

Bereiding

 1. Begin met de biscuit. Meet 225 ml eieren af in een maatbeker. Klop ze daarna op met de suiker tot een mooi schuimpje. 

 2. Zeef nu de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem bij de schuim. Meng alles goed onder elkaar en giet alles in een bakvorm. Zet daarna zo'n 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

 3. Tot zover de biscuit, tijd voor de crème au beurre. Zorg er zeker voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Meng water, suiker en een uitgeschraapte vanillestok en breng aan de kook.

 4. Klop de eierdooiers los en giet de suikersiroop erbij. Laat het mengsel koud kloppen en doe er daarna, al kloppend, de boter bij.

 5. Rol nu de marsepein uit tot je een lap hebt van zo'n 3 mm dik.Gebruik geen bloem, maar bloemsuiker om uit te rollen. Snij daarna een rechthoek uit de marsepein.

 6. Snij de biscuit uit zijn bakvorm en snij er een stuk af. Snij daarna horizontaal in drie. Beleg de bodem met de frambozencoulis en de crème au beurre, leg het middenste stuk er weer op en herhaal het proces.

 7. Leg het bovenste stuk biscuit erop, druk aan en snij in vierkanten.

 8. Besmeer de zijkanten met crème au beurre en vouw er de marsepein rond. Werk af met een toefje crème au beurre bovenop en een marachino kers. Geniet ervan!

0
Nog geen stemmen