Visköfte met hummusdip, cakejes van marsepein met citroencrème au beurre en watermeloenpunch

Ingrediënten

voor de visköfte

voor de hummusdipsaus

voor de cakejes

voor de crème au beurre

voor de punch

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Midden-Oosters
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de punch: Vries in stukjes gesneden watermeloen in. Hou 1 volledige meloen opzij voor de punch.

  2. Snij het hoedje van de watermeloen. Snij aan de onderkant een klein schijfje af, zodat de meloen blijft rechtstaan.

  3. Lepel het vruchtvlees uit de watermeloen en doe in een blender of een grote maatbeker. Mix fijn en haal door een zeef. Giet het sap in de lege watermeloen.  

  4. Doe ijsblokjes van water en watermeloen in de glazen. Voeg wodka en een tak verveine toe. Vul op met watermeloensap. 

  5. Werk af met een rietje.

  6. Voor de visköfte en dipsaus: Snij de kabeljauw zeer fijn. Snij de verse kruiden fijn. Meng onder de kabeljauw.

  7. Meng met ei en panko. 

  8. Kruid met peper, zeezout, komijnpoeder, kurkuma.

  9. Voeg eventueel wat meer panko toe tot de massa stevig genoeg is.

  10.  Kneed tot balletjes en duw wat plat. Verwarm een pan met een paar eetlepels olie. Bak de vis in de hete pan. Draai om na een paar minuten als ze gekleurd zijn en bak ze een minuutje of twee langs de andere kant.

  11. Maak de dipsaus. Doe de afgespoelde kikkererwten uit blik, een opgelegd half jalapeno pepertje, tahin, olijfolie en sap van een citroen in een blender. Kruid met peper en zout.

  12. Mix fijn. Is het te dik, voeg dan wat water of kippenbouillon toe. Verdeel over een bord en werk af met een scheutje olijfolie en verse basilicum. Serveer met de visköfte.

  13. Voor de cakejes met crème au beurre: Meng de 2 eieren, 2 dooiers en suiker onder de marsepein zodat die helemaal glad wordt. Meng er de gezeefde bloem onder.  

  14. Klop de eiwitten op met een snuif zout en meng onder de massa.  

  15. Vul papieren cupvormpjes.

  16. Besprenkel naar keuze met Sherry of Bourbon.

  17. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius. 

  18. Prik met een satéstokje in de cakejes om te testen of ze gaar zijn. Blijft er geen deeg kleven, dan zijn ze gaar.

  19. Voor de citroencrème au beurre: zet water en suiker op. Laat smelten. Voeg citroenrasp toe. 

  20. Klop 1 ei en 1 eidooier los in een keukenrobot.

  21. Voeg de suikersiroop straalsgewijs al kloppend toe. Klop koud tot een stevige sabayon..

  22. Klop er langzaam en klontje per klontje de boter op kamertemperatuur onder.

  23. Doe in een spuitzak en spuit op de cakejes. Werk af met anjerblaadjes en bloemsuiker.

  24. Bewaar in de koelkast of eet dadelijk op.

0
Nog geen stemmen