Gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo
Ingrediënten
-
500 g girandoles of spirelli
-
150 g zongedroogde tomaten
-
2 venkels
-
500 g chorizoworstjes
-
200 g gemalen kaas (Emmentaler)
-
peper
-
zout
-
1 klontje boter
voor de tomaatjes
-
200 g kerstomaatjes
-
½ ui
-
2 tenen look
-
1 bot dragon
-
peper
voor de bechamelsaus
Bereiding
Kook de pasta al dente in een pot met veel water. Voeg een snuif zout toe. Giet af.
Was de venkel. Snij in schijven. Stoom gaar.
Pel en snij een ajuin fijn. Pel en hak twee tenen look fijn.
Bak de chorizoworstjes in de pan met een klontje boter. Kleur ze mooi aan langs elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de tomaatjes, ajuin en de look op in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak tot ze open poffen.
Warm de grillpan op. Gril de venkel langs beide kanten in de hete pan. Kruid met peper en zout.
Hak blaadjes dragon fijn. Meng onder de tomaatjes.
Snij de chorizo in sneetjes.
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt.
Haal van het vuur. Voeg een scheutje van de melk toe. Roer goed onder elkaar tot je een papje krijgt. Voeg wat meer melk toe en roer alle klonters weg. Voeg de rest van de melk toe en zet terug op het vuur. Roer en laat indikken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Hak de zongedroogde tomaten grof. Snij de gegrilde venkel in reepjes.
Voeg de pasta toe aan de bechamelsaus. Meng de chorizo, zongedroogde tomaatjes, gepofte kerstomaatjes en venkel onder de pasta.
Doe alles in een ovenschotel. Strooi de gemalen kaas over de ovenschotel.
Plaats in de oven op grillstand en 200 graden. Laat ongeveer 10 minuutjes aankleuren tot er een mooi korstje is.
Haal uit de oven en serveer dadelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be