Gewokte kalkoen met ananas, sojascheuten en witte rijst
Ingrediënten
-
kalkoenreepjes
-
400 gr rijst
-
5 schijven ananas (uit blik)
-
250 gr sojascheuten
-
4 wortelen
-
1 el witte wijnazijn
-
sojasaus
-
1 bundel pijpajuin
-
1 kippenbouillonblokje
-
½ el cayennepeper
-
1 el kerriepoeder
Bereiding
Kook de rijst gaar in water met een takje rozemarijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Was en snij de lente-ui fijn. Schil de wortelen en snij in stukjes. Doe hetzelfde met de ananas.
Kruid het kalkoenvlees met kerriepoeder, cayennepeper, zout en peper. Meng met wat olie en een snuifje suiker. Kleur het aan in een wokpan met hete olie en houd opzij.
Stoof alle groenten aan met een bouillonblokje, blus met een beetje water. Begin met de paprika en de wortel. Voeg de pijpajuin toe en laat bakken.
Voeg het vlees en de ananas toe en laat even verder bakken. Voeg tenslotte de sojascheuten toe en smaak af met een paar druppels witte wijnazijn.
Laat de rijst uitlekken, gebruik een dresseerring om hem mooi te dresseren op een bord. Schep de kalkoen en de groentjes ernaast en serveer met gehakte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be