Gyros van kip met rijst
Ingrediënten
Bereiding
Verwijder het eventuele vel. Verwijder het vet. Hou het bij. Snij het vlees van de kippenbillen en snij in stukken. Doe in een kom.
Voeg een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel tabasco toe. Stamp een koffielepel gedroogde oregano, komijn, koriander en marjolein fijn. Voeg toe aan de kip. Giet er ook twee eetlepels olijfolie bij.
Pers een teentje look en voeg toe aan de kip.
Meng alles mooi onder elkaar. Laat rusten.
Kook de rijst met een snuifje zout en eventueel een takje tijm.
Laat het vel en vet van de kip bakken in een pan.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika in reepjes. Pel en snij de zoete ajuin in stukjes.
Haal het vel uit de pan. Stoof de ajuin aan in deze pan. Voeg de paprika toe. Zorg dat dit nog wat krokant is. Schuif opzij. Voeg een klontje boter toe. Bak de kip aan in dezelfde pan.
Serveer met de rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be