Zoetzure pikante kip met ananas en rijst
Ingrediënten
-
2 kippenfilets
-
1 kleine ananas
-
1 bakje babymaïs
-
½ broccoli
-
1 potje bamboescheuten
-
250 g sojascheuten
-
1 bakje mange tout bonen (sluimererwten)
-
2 el cashewnoten
-
1 rode paprika
-
1 ui
-
1 dikke wortel
-
2 el arachideolie
-
2 zakjes basmatirijst
voor de zoetzure saus
-
500 ml kippenfond (bv. Lacroix)
-
250 ml zonnebloemolie
-
1 el citroensap
-
1 el tomatenpuree
-
1 dl rode wijnazijn
-
1 ui
-
2 tenen look
-
1 tomaat
-
1 el maïzena
-
2 cm gember
-
1 tl sambal
-
1 el bruine suiker
Bereiding
Snij de ajuin en look fijn, stoof ze daarna aan in een pot in wat zonnebloemolie. Voeg ook een mespuntje cayennepeper, bruine suiker en 1 tl sambal toe.
Snij ook de tomaat en gember fijn en doe ze bij in de pot. Ook de tomatenpuree en rode wijnazijn mag je toevoegen.
Blus alles met de kippenfond en voeg daarna de zonnebloemolie toe.
Snij de kip in blokjes en wok ze daarna in een scheut arachideolie.
Snij de ajuin, broccoli, wortel en paprika in stukjes. Ook de babymaïs snij je in twee. Doe daarna alles bij in de wok.
Kook de rijst gaar en mix ondertussen de zoetzure saus fijn. Eventueel voeg je nog extra sambal, suiker en rode wijnazijn toe.
Voeg nu nog de sluimererwten toe aan de wok. Snij daarna de kleine ananas in stukjes en doe deze ook bij de wok.
Zeef de zoetzure saus en doe 2 soeplepels saus bij de wok. Werk af met sojascheuten, serveer met de rijst en smullen maar!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be