Hasseltse Speculaas

Ingrediënten

Sofie Dumont maakt samen met Maarten Vancoillie echte Hasseltse speculaas volgens het recept van zijn 'bonnie'.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng tot een homogene massa.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  3. Strooi bloem over het werkblad. Verdeel het deeg in kleinere porties en leg op het bebloemde werkblad. Rol tot balletjes en duw plat. 

  4. Tip: een deel van het deeg kan je invriezen. Rol tot een worst, bedek met plastiekfolie en vries in.

  5. Verdeel de koekjes over de bakplaat. Plaats ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes zullen door het afkoelen harder worden.

  6. Haal de koeken uit de oven en laat afkoelen. Leg op een schotel en serveer met een tasje thee of koffie.  

5
Average: 5 (1 vote)