Hasseltse Speculaas
Ingrediënten
-
1 kg bloem
-
750 g bruine kandijsuiker
-
250 g boter
-
4 eieren
-
3 kl kaneel
-
1 kl bicarbonaat
-
½ tas melk
-
extra bloem
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng tot een homogene massa.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Strooi bloem over het werkblad. Verdeel het deeg in kleinere porties en leg op het bebloemde werkblad. Rol tot balletjes en duw plat.
Tip: een deel van het deeg kan je invriezen. Rol tot een worst, bedek met plastiekfolie en vries in.
Verdeel de koekjes over de bakplaat. Plaats ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes zullen door het afkoelen harder worden.
Haal de koeken uit de oven en laat afkoelen. Leg op een schotel en serveer met een tasje thee of koffie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be