Zuiderse stoofschotel met worst
Ingrediënten
-
worsten, 2 à 3 per persoon
-
1 ui
-
2 stengels selderie
-
4 teentjes knoflook
-
10 takjes verse tijm
-
1 grote th lepel paprikapoeder
-
1 grote th lepel cayennepeper
-
1 el witte wijnazijn of ciderazijn
-
750 ml kippenbouillon
-
1 blik van 400 gr gepelde tomaten
-
zeezout
-
versgemalen zwarte peper
-
gekookte langkorrelige rijst
-
3 lente-uitjes
-
1 klein bundeltje krulpeterselie
Bereiding
Doe een geut olijfolie in een pan en wacht tot ze goed heet is. Leg er nu de worsten in en laat ze mooi bruin worden langs alle kanten. Eens ze goudbruin en knapperig zijn, mag je ze uit de pan halen en laten rusten op een bord. Het kan zijn dat er veel vet achterblijft in de pan. Vier eetlepels is de gewenste hoeveelheid, dus giet al het overtollige vet voorzichtig weg. Als je er echter te weinig hebt, doe er dan gewoon nog wat olijfolie bij.
Leg nu de uien, paprika’s en selderie in het vet en bak ze zo’n 10 à 12 minuten op een matig vuurtje. Roer af en toe eens tot alles zacht genoeg is. Voeg er de look, chili, tijm en andere kruiden aan toe en laat het geheel nog een minuutje of twee bakken. Roer er nu de bloem en het azijn bij. Na enkele minuten mogen ook de gebakken worsten, de kippenbouillon en de tomaten uit blik erbij. Gebruik een houten lepel om die laatste wat in stukken te hakken. Breng op smaak met een goede snuif zout en peper, roer nog een keer en breng het goedje dan aan de kook. Laat het een kwartiertje pruttelen tot je een dikke, heerlijke saus bekomt.
Dien op met een flinke lepel rijst en strooi er wat van de lente-uitjes, de gehakte peterselie en de rest van de selderiebladeren over. Om van te smullen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be