Pompoen-havermoutwafels en pompoensmoothie
Ingrediënten
voor de smoothie
-
4 kleine ronde pompoenen
-
2 mango's
-
500 ml wortelsap
-
frambozencoulis
-
2 sinaasappels
voor de wafels
-
1 kl bakpoeder
-
1 snuif zout
-
2 cm gember
-
kaneel
-
3 eieren
-
160 ml melk
-
60 g boter
-
120 g pompoenpuree
-
1 vanillestok
-
2 el maple syrup
voor de garnituur
-
Griekse yoghurt
Bereiding
Snij de butternutpompoen in twee. Leg ze in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Gaar minstens 1u15 op 180°C in de oven tot de pompoen zacht is.
Neem een grote kom. Doe er havermoutbloem in.
Meng het vanillemerg, zout, bakpoeder, kaneel, eventueel fijngesneden gember onder elkaar.
Roer de eieren onder melk. Smelt de boter. Meng de boter onder de eieren.
Meng de melk onder de havermoutbloem. Beetje per beetje zodat er geen klonters zijn.
Lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Mix fijn. Meng onder het beslag. Maak iets zoeter met 2el maple syrup.
Verhit het wafelijzer. Bak de wafels. Haal uit met satéstokjes.
Serveer met yoghurt, stukjes mandarijn en meloen.
Voor de smoothie: Snij het deksel van de kleine pompoentjes. Lepel uit. Schil de deksels en doe het vruchtvlees in een blender.
Versier de pompoen naar wens.
Schil de mango en doe het vruchtvlees in een blender. Pers de sinaasappels en doe samen met het wortelsap in een blender. Mix fijn.
Giet in de pompoentjes. Werk af met frambozencoulis.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be