Pompoenfrietjes en pompoensoep

Ingrediënten

Als Staf terug denkt aan het eten van vroeger, dan zijn pompoenfrietjes het eerste wat hem te binnen schiet. Van de overschotjes maakt Sofie een lekkere pompoensoep.

Dit kan iedereen
4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de frietjes: snij de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Haal daarna de schil van de stukken pompoen en snij vervolgens frietjes van de harde delen. Hou de rest voor de soep.

  2. Doe het ossenvet in de friteuse en verwarm voor op 180 graden. Haal de frietjes even door de bloem. Schud de overige bloem van de frietjes.

  3. Frituur de pompoen stukjes daarna gedurende 5 minuten en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de frietjes met selderzout.

  4. Voor de soep: Doe een klontje boter in een pot en snij een ajuin fijn. Stoof het ajuintje aan en doe er de kurkuma bij.

  5. Snij de pompoen in fijne stukken en doe bij in de pot. Snij de wortel ook in grove brunoise en voeg ze toe in de pot. Kruid met peper en zout. Blus daarna met kippenbouillon.

  6. Doe nu de tomatenpuree bij in de soep en laat ze 20 minuten pruttelen.

  7. Maak ondertussen de garnituur voor in de soep: snij de tomaten in vier en haal er het vruchtvlees uit (dat mag je bij in de soep doen). Snij de stukken tomaat daarna in brunoise.

  8. Rooster de amandelen en hak grof. Snij de bieslook fijn.

  9. Doe nu de room bij de soep en mix fijn. Doe de garnituur in de borden. Giet de soep er bij.

5
Average: 5 (1 vote)