Preistoemp met gehakballetjes en appelcompote
Ingrediënten
-
400 ml bruine fond
-
1 kg Appelen (Boskoop)
-
eventueel suiker
voor de stoemp
-
1 bot prei
-
500 g pureeaardappelen
-
1 klontje boter
-
peper
-
1 scheutje melk (eventueel)
voor de gehaktballetjes
-
400 g gemengd gehakt
-
peper
-
1 ui
-
1 ei
-
4 ronde beschuiten
Bereiding
Was, schil en stoom de aardappelen gaar.
Was de prei, snij fijn. Stoom gaar.
Meng de aardappelen en prei tot stoemp. Meg met eventueel wat melk, boter of een eitje. Kruid zeker met peper, zout en muskaatnoot.
Schil en snij de appelen in stukjes. Stoof gaar met wat water en eventueel suiker.
Meng het gehakt met peper, zout, muskaatnoot en een ei. Snij de ajuin fijn en verkruimel de beschuiten (of gebruik paneermeel). Voeg toe aan het gehakt. Meng goed en rol tot balletjes.
Bak de balletjes in wat boter. Blus de pan met fond en laat vijf minuten pruttelen. Kruid met peper en zout voor een lekkere maar eenvoudige saus.
Serveer alles samen, maar zorg dat het warm is. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be