Pumpkin pie met pruimen en Moskow Mule cocktail
Ingrediënten
voor het korstdeeg
-
250 g bloem
-
snuifje zout
-
1 el rietsuiker
-
110 g koude boter in blokjes
-
60 ml à 80 ml koud water
voor de vulling
-
4 el pruimengelei
-
450 g pompoen
-
3 eieren
-
275 ml room
-
75 g cassonade (blonde suiker)
-
1 tl kaneel
-
1 tl nootmuskaat
-
5 tl gember
-
1 tl kruidnagelpoeder
voor de Moskow Mule
Bereiding
Begin met het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast.
Snij de pompoen in stukken en schil. Je hebt 450 gram nodig. Stoom deze vervolgens ongeveer 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de vulling: meng de eieren en room onder elkaar. Voeg ook de nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, geraspte gember, pruimengelei en cassonade suiker toe. Doe er daarna de gare stukken pompoen bij en mix alles tot een mooie homogene massa.
Rol het deeg uit tot het ongeveer 4 mm dik is. Bekleed nu een bakvorm met bakpapier en leg er daarna het deeg in. Snij het overtollige deeg er af en hou de extra reepjes bij om de taart mee te bekleden.
Bekleed de taart met de extra reepjes deeg. Doreer de zijkanten van de taart (inwrijven met een beetje melk en eidooier).
Doe de vulling in de taart en zet ze gedurende ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal de taart uit de oven, tik een paar keer met de vorm op het aanrecht en haal de taart met behulp van een bord uit de bakvorm. Laat afkoelen en serveer.
Voor de Moskow Mule cocktail: Vul je glazen met ijs en giet daarover de wodka. Snij de limoen in partjes, knijp uit boven het glas en doe ze er daarna in hun geheel bij. Vervolgens snij je ook een paar plakjes van de gember. Spies ze op een stokje, samen met een schijfje limoen, en zet het bij in het glas. Vul op met het gemberbier.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be