Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla

Ingrediënten

Levertjes! Niet iedereen lust het. Sofie probeert Gert te overtuigen door ze lekker krokant te bakken en te flamberen. Het resultaat? Een heerlijke pasta met levertjes, look en gebakken sla.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Pel en snij een ajuin fijn. Pel en hak een teentje look fijn.

  2. Snij de sucrines in reepjes.

  3. Kruid de levertjes met peper en zout.

  4. Smelt een klont boter in de pan. Bak de levers aan in de pan.

  5. Kook de pasta al dente in ruim gezouten water. 

  6. Smelt nog een klontje boter. Stoof ajuin en look aan in de pan.

  7. Zet de dampkap uit. Voeg een glaasje cognac toe aan de levers en flambeer.

  8. Bak de sucrines aan in de pan met ui. Stoof aan. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de pasta af. Meng met wat olijfolie en eventueel een klontje boter.

  10. Blus de sucrines met de helft van de kippenbouillon. Stoof nog even aan.

  11. Haal de levertjes uit de pan. Snij in grote stukken. Giet het vet af en blus de pan met de andere helft van de bouillon. 

  12. Meng het vlees met de pasta.

  13. Rasp pecorino. Hak dragon fijn.

  14. Meng de pasta met de sucrine.

  15. Serveer de pasta en levertjes in een bord. Werk af met dragon en pecorino.

0
Nog geen stemmen

Flambeertips van Sofie!

  1. Doe de drank in een glas en niet in de fles. Zo vermijd je dat de alcohol in de fles ook in brand schiet.
  2. Schakel de dampkap uit.
  3. Pas op voor het plafond of doe het eventueel buiten.