Venkelsoep met ballekes en kaastoastjes

Ingrediënten

voor de venkelsoep

voor de ballekes

voor de kaastoastjes

Véronique lust absoluut geen venkel en trekt haar neus nog harder op voor kaas. Sofie probeert toch iets lekkers op tafel te zetten met deze ingrediënten.

Beginner
4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Snij eerst alle groenten voor de soep fijn. Begin met de venkel: snij doormidden en snij daarna in schijfjes. Snij daarna ook het wit van de prei en de selder in fijne stukjes. Snipper ineens ook een uitje fijn.

  2.  Stoof de groenten nu aan in wat boter. Kruid naar smaak met peper en zout.

  3. Blus de groenten met kippenbouillon (zelfgemaakte of een blokje, de keuze is aan jou). Zorg dat de groenten allemaal mooi onder staan. Laat alles zo’n 20 minuten zachtjes sudderen.

  4. Ondertussen kan je beginnen aan de balletjes. Doe het gehakt in een kom en doe er daarna het ei en de paneermeel bij. Snipper een sjalotje fijn en voeg bij het gehakt. Snij nu wat peterselie fijn en ook dit mag dan bij het gehakt.

  5. Zet water op het vuur, doe er een takje tijm en laurier bij en wacht tot het water pruttelt. Hierin pocheer je vervolgens de soepballetjes een drietal minuten. Een klein trucje om te zien dat de balletjes gaar zijn: wacht tot ze boven drijven.

  6. Snij de baguette in stukjes. Meng daarna een deel van de gemalen kaas, de geitenkaas, de fijngesneden basilicum, peterselie en peper en zout onder elkaar. Mocht het mengsel wat droog zijn, doe je er gewoon een scheutje melk of room bij. Smeer dit mengsel op het stokbrood en strooi de rest van de gemalen kaas erover. Zet de oven op 220 graden en plaats de kaastoastjes onder de grill tot de kaas gesmolten is.

  7. Terug naar de soep. Voeg de room toe en mixen maar. Proef even of de kruiding oké is en kruid indien nodig bij.

  8. Verdeel de balletjes over de borden en schep er de soep over. Serveer met de kaastoastjes en smikkelen maar!

0
Nog geen stemmen