Vleesbrood of broodje gehakt met aardappelen en mozzarella

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng de eieren met het paneermeel.

  2. Snij de gedroogde tomaten fijn, bewaar de olie ervan. Snij de mozzarella in stukken en hak de basilicum fijn. Voeg alles bij het eiermengsel, kruid met peper en meng alles samen.

  3. Doe het mengsel samen met het gehakt in een keukenrobot en laat mengen.

  4. Meng het gehakt nadien met de hand tot de vorm van een brood en kruid met nootmuskaat.

  5. Laat het gehakt langs alle zijden aankleuren in een pan met olijfolie en bakboter.

  6. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en leg het vleesbrood erin. Overgiet het met de vleesjus uit de pan.

  7. Zet het vleesbrood gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 180°.

  8. Snij de aardappelen met de schil in kleine blokjes. Spoel ze af en bak in een pan met olijfolie en boter. Kruiden met peper.

  9. Snij het spek in reepjes en doe ze in de pan bij de aardappelen. Blus met een beetje water. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer vijf minuten stomen.

  10. Serveer het gesneden vleesbrood op de aardappel- en spekblokjes en bestrooi met gehakte basilicum.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)