Whoopies met vanillecrème en rood fruit

Ingrediënten

voor het beslag

voor de vulling

  • 450 g roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 3 el bloemsuiker
  • 200 g blauwe bessen (diepvries)
  • 200 g frambozen (diepvries)

"Whoopie", het is de bekende uitspraak van Yanina wanneer ze hard op de bal slaat. Het zijn ook de bekende zoete lekkernijtjes. Nog nooit gebakken? Dan moet je ze zeker eens proberen. Succes!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Snij de vanillestok overlangs. Schraap het merg uit de peul. Klop het merg op met de boter en de suiker. Het beslag moet wit en luchtig zijn en de suiker moet opgelost zijn. Schraap regelmatig bij met een spatel.

  2. Klop er één voor één het ei onder.

  3. Meng in een andere kom bloem, gist en cacao. 

  4. Smelt de chocolade au bain marie.

  5. Meng het bloemmengsel in verschillende keren onder het boter-eimengsel. Voeg de amandelmelk toe en roer of klop tot er geen klonters meer zijn.

  6. Voeg nu een snuifje zout en de gesmolten chocolade toe. Doe in een spuitzak.

  7. Opmerking: is je beslag iets te stevig? Leg het even terug in de au bain marie.

  8. Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Verwarm de oven voor op 185°C. 

  9. Spuit rondjes op een bakplaat. Klop even met de bakplaat op het aanrecht. Zo ontsnappen alle luchtbelletjes. Bak 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar, wanneer als je duwt in het deeg, het deeg terug omhoog veert.

  10. Laat afkoelen op een rooster.

  11. Maak ondertussen de crème. Meng roomkaas met zeste van citroen, vanillestokje en bloemsuiker. Doe in een spuitzak met spuitmondje.

  12. Vul de whoopies met vanillecrème en rood fruit. Werk af met een tweede koekje.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van