Zadenbrood met geitenkaas en geparfumeerd water

Ingrediënten

voor het zadenbrood

  • 360 g amandelpoeder
  • 240 g zonnebloempitten
  • 120 g chiazaad
  • 120 g sesamzaad
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie (Extra Virgin)
  • 120 g lijnzaad
  • 5 eieren

voor de geitenkaas

voor de garnituur

voor het vruchtenwater

  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 1 handvol munt
  • water

Een week lang is Sofie te gast in de keuken van Ellemieke, de vrouw van Sergio Herman. Op woensdag maken ze een stevig zaden- en pittenbrood. Lekker met verse kruiden en geitenkaas.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Voor het zadenbrood: meng alles voor het brood met een spatel of vlinderhaak. Zorg dat alles mooi gemengd is.

  3. Bedek de bakvorm met bakpapier. Vul de bakvorm met het zadenmengsel. Druk goed aan. Rond af zoals een brood.

  4. Bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Voor de geitenkaas: plet de geitenkaasjes met de fijngesneden kruiden, fijngesnipperde sjalot, een likje olijfolie, peper en zout.

  6. Snij het brood met een kartelmes. Beleg met geitenkaas, schijfjes peer en waterkers. Smakelijk!

  7. Voor het geparfumeerd water: snij een komkommer in stukken. Snij een citroen in schijfjes. Doe de komkommer, citroen en munt in een karaf. Giet er het water op en laat trekken.

5
Average: 5 (1 vote)