Chocolademousse

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de boter met de chocolade op een laag vuurtje. Chocolade moet traag smelten anders gaat hij aanbakken. De boter moet ook traag smelten. Als hij te heet wordt, verliest hij smaak. De gesmolten boter moet zijn structuur behouden. Bij het afkoelen zorgt de boter immers voor de stijfheid van de mousse.

  2. Giet de room bij de gesmolten chocolade.

  3. Roer de eierdooiers voorzichtig door de gesmolten chocolade.

  4. Klop het eiwit op met de suiker. Bij het opkloppen van de eiwitten is het uiterst belangrijk dat het recipiënt en de kloppertjes van de mixer proper zijn. Eiwit zal nooit stijf worden als er vet in de buurt is. Zorg er bij het scheiden van eiwit en eigeel ook voor dat er geen eigeel in het eiwit komt.

  5. Meng het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Zorg dat ze allebei op kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, gaat het eiwit direct vloeibaar worden. Als het te koud is, gaat de chocolade direct klonteren.

4

Average: 4 (3 stemmen)

Chocolademousse

1. Smelt eerst de chocolade
2. Klop het eiwit op met suiker
3. Voeg het opgeklopte eiwit bij de chocolade en niet omgekeerd.
Tip: Chocolademousse die een dag op voorhand gemaakt is, smaakt beter omdat alle ingrediënten dan een geheel vormen.

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553