Eendenborst bakken

Ingrediënten

  • 1 el gevogeltebouillon
  • 1 el boter
  • 1 th lepel tijm
  • 3 el honing
  • 2 appelen
  • 2 eendenborsten
  • peper en zout
  • geutje water
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een pan waar de eendenborsten goed inpassen maar niet te veel plaats in hebben. Bruin de boter. Kruid de velkant goed met peper en zout en leg met die kant in de vetstof. Kruid de andere kant. Laat 8 minuten bakken op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder. Laat nog 2 minuten bakken, afhankelijk van hoe u het vlees wil (doorbakken nog 5 minuten). Haal het vlees uit de pan en leg het onder zilverpapier te rusten.

  2. Snij 2 appels in stukken en bak ze in de vestof van het vlees (als dit te verzadigd was doe er nog een beetje vetstof bij). Blus met 3 eetlepels balsamico, doe er 1 koffielepel Piet Huysentruyt Gevogeltebouillon bij, eventueel een beetje water en roer alle aanbaksels goed los. Doe er nog 3 eetlepels honing bij en ook 1 koffielepel verse tijm. Bind de saus eventueel nog bij met een klontje boter.

  3. Laat 5 minuten inkoken. Snij het vlees en versier met de saus.

4

Average: 4 (1 stem)

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Eendenborst bakken

1. Werk met een pan zonder antiaanbaklaag
2. Bak de eendenborsten op de velkant
3. Giet het vet af voordat je de saus maakt