Everzwijngebraad

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een kookpot met een deksel. Start met een hard vuur en smelt de boter.

  2. Kruid het gebraad rijkelijk met peper, zout, tijm en rozemarijn. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt maar wel warm genoeg is, op dat moment leg je het gebraad in de pot. Schroei het gebraad langs beide zijden gedurende 4 à 5 minuten goed dicht. Verminder dan je vuur. Als je ziet dat de boter te warm en dus bruin wordt, voeg je een klontje boter toe zodat de boter weer afkoelt.

  3. Voeg een beetje tijm en laurier toe langs de kant en ook een fijngesneden sjalot of halve ui. Zet het deksel erop en zet het op een zacht vuurtje. Bak het gedurende 25 à 30 minuten voor saignant, 35 à 40 minuten voor à point en 45 minuten voor een bien cuit.

  4. Haal het vlees eruit en laat een beetje rusten op een vleesplank. Blus het aanbaksel in de pot met water, voeg de rode wijn toe en 1 koffielepel rundsbouillon.

0
Nog geen stemmen

Everzwijngebraad

1. Werk met een dik stuk gebraad
2. Laat de boter niet te bruin worden
3. Schroei het vlees eerst dicht en laat verder garen onder deksel

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566