Filodeegtaart met tonijn
Ingrediënten
Bereiding
Snijd ui en look fijn, en paprika in julienne. Stoof de ui, look en julienne van paprika in olijfolie en laat goed garen. Voeg de tonijn toe met een weinig vocht en laat goed doorkoken. Ontvel en ontpit de tomaat, voeg toe en laat opnieuw goed doorkoken. Peper en zout, olijven, ansjovis en peterselie toevoegen. Na 2 minuten doe je er de eitjes bij, laat goed doorkoken. Laat dan goed uitlekken. Oven voorverwarmen op 180 graden.
Terwijl je alles laat afkoelen, schik je het filodeeg in een schaal, 5 laagjes dubbel plooien, besmeer deze met eigeel. Leg het beslag in het filodeeg en vouw de blaadjes dicht, leg er nog 3 laagjes op in de vorm van een bedsprij, besmeer met eigeel Zet 30 minuten in de oven.
Haal de taart uit de vorm met behulp van 2 borden. Laten afkoelen en snijd.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be