Mousse van ham

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 16 g gelatineblaadjes
  • augurkjes
  • ajuintjes op azijn
  • 3 dl water
  • 1 snuifje spaghettikruiden
  • 2½ dl volle room
  • 300 gr gekookte ham
  • 1 dl Alpro Soya room
  • 1 el groentebouillon
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Warm het water met de bouillon op in een kookpotje.

  2. Laat de gelatine weken in water. Knijp de gelatine uit en doe hem bij de bouillon. Roer goed door tot de gelatine gesmolten is. Voeg de boter erbij en roer goed door.

  3. Doe ham in een cuttermachine, samen met de Alpro Soya room. Cutter goed fijn. Doe dit mengsel in een kom. Giet de bouillon erbij en kruid met de paprika en de cayenne. Laat dit afkoelen.

  4. Klop de room op in een aparte kom met een klopper. Voeg de opgeklopte room bij het afgekoelde mengsel en roer door met een garde tot alles goed gebonden is.

  5. Leg de schijfjes ham op de bodem van de vorm. Giet het mengsel in de vorm en vouw de hamschijven dicht. Laat dit opstijven in de koelkast gedurende 1 nacht.

  6. Om te serveren: snij een schijf van de mousse en versier met de augurkjes, ajuintjes en platte peterselie. Strooi er wat spaghettikruiden over.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812