Paling in roomsaus

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de boter in een braadpan en zet op een hoog vuur. Snij de paling in stukken en kruid hem met peper, zout en viskruiden.

  2. Rol de paling door wat bloem en schud goed af. Doe de paling in de warme pan en bak hem 2 à 3 minuten aan elke kant. Giet de pastis erover en flambeer.

  3. Giet het water en de witte wijn erbij en breng op smaak met groentebouillon en look. Laat dit inkoken tot de helft. Giet de room erbij en laat inkoken tot de saus indikt. Werk af met gehakte peterselie.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812

Paling in roomsaus

1. Pocheer de paling niet
2. Gebruik een gewone braadpan
3. Voeg pas op het laatste de room toe