Rosbief met vleessaus en gestoofde groentjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt boter in een kleefpan. Kruid net vlees met peper en zout. Bak de rosbief aan gedurende 5 à 7 minuten.

  2. Snij de sjalot, wortel en look grof. Draai het vlees om en voeg de groenten toe. Voeg tijm en laurier toe en laat nog 5 à 7 min bakken.

  3. Zet de pan in een voorverwarmde oven van 170 à 180°C. Laat 35 à 40 min garen.

  4. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en blus met water. Voeg de bouillon toe en roer het aanbaksel los.

  5. Zeef de saus. Test de warmte van het vlees met een vleesthermometer (50°C in het midden). Snij dunne schijven van de rosbief en serveer met de saus.

5

Average: 5 (2 stemmen)

Rosbief krokant bakken

1. Bak het vlees in een kleefpan
2. Gebruik een extra dik stuk vlees
3. Gaar in de oven op een lagere temperatuur