Sachertaart

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Biscuit: Klop de eieren samen met de suiker wit. Voeg de chocoladeschilfers en de hazelnootjes toe en meng voorzichtig. Giet de gesmolten boter er straalsgewijs bij. Zeef de bloem en het maïszetmeel en roer er voorzichtig onder. Stort het deeg in de beboterde en bebloemde vorm. Bak in een oven van 180 à 190 graden gedurende 30 minuten. Laat de taart afkoelen.

  2. Ganache: Kook de room samen met de suiker en de glucose op en haal van het vuur. Voeg de chocolade erbij, laat in de warme massa smelten en voeg dan de boter toe en laat ook smelten. Niet te veel roeren. Als alles gesmolten is, zal de ganache ongeveer lichaamstemperatuur hebben. Laat zowel de taart als de ganache afkoelen.

  3. Werk af: Snijd de taart in twee en smeer in met frambozenconfituur. Leg daarop een laagje marsepein. Doe de taart toe. Terug een laagje frambozenconfituur en marsepein. Daarboven een laagje crème au beurre. Werk af met ganache.

0
Nog geen stemmen