Speenvarken op de barbecue

Ingrediënten

bouillon

Geen zin om een uur of vijf naar een speenvarken op een draaiend spit te kijken? Goed nieuws, het kan ook sneller als je de grote stukken van het varkentje in een bouillon voorgaart, iets wat je ook vooraf reeds kunt doen.

Gevorderde
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Wrijf je speenvarken in met olijfolie. Neem je kruiden en doe die ook op het vlees, aan beide kanten.

  2. Doe ook kruiden in je vlees. Snij daarvoor wat kleine openingen in je vlees en doe er een stukje knoflook, rozemarijn, tijm en een klein beetje laurier in.

  3. Snij het been van het bil en van de schouder. Neem een kookpot en vul die voor de helft met water. Doe het bil en de schouder erin en laat het zachtjes koken. Maak daarvoor ook een bouillon, dus doe er al de ingrediënten bij. Laat het bil 35 min à 45 min koken, de schouder heeft 1,5 uur tot 2 uur nodig. Laat het daarna nog een nacht in de bouillon trekken.

  4. Neem je vlees uit de bouillon en kruid het nog eens goed voor je het op de barbecue legt. Wrijf er ook nog een beetje olijfolie over.

  5. Draai het vlees regelmatig van kant. Laat het ongeveer 25 min tot 30 min op de barbecue bakken.

  6. Voor de ribbetjes snij je eerst het overtollige vet weg. Kruid ze en wrijf in met een beetje olijfolie. Leg ze daarna op de barbecue.

0
Nog geen stemmen

Speenvarken op de barbecue

1. Stop de smaakmakers in het vlees.
2. Kook het vlees eerst in een bouillon.
3. Laat het vlees rustig garen.