Witloofcroissant

Ingrediënten

bechamelsaus

  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • ½ l melk
  • ½ l witloofjus
  • groentebouillon
  • schimmelkaas
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Maak je witloof klaar en laat afkoelen (hou het witloofvocht bij!). Neem bladerdeeg en snij er een driehoek uit. Wanneer het witloof afgekoeld is, snij het in twee en rol in parmaham.

  2. Rol je parmaham in het bladerdeeg, naar de punt van de driehoek toe. Plooi de zijkanten van het bladerdeeg naar elkaar toe, voor de vorm van een croissant te krijgen. Doe wat eigeel op het bladerdeeg en stop het in de oven op 180 graden, gedurende 15 à 20 min.

  3. Voor de bechamelsaus neem je 30 gr boter en laat die smelten in een pot. Meng 30 gr bloem bij de boter (dit is voor 1l saus). Voeg een halve liter koude melk toe en een halve liter jus van de witloof, vermengd met wat water.

  4. Voor de smaak wat te verstevigen, voeg je er wat groentebouillon aan toe. Als de saus kookt, voeg je er wat blauwe schimmelkaas aan toe (of elke kaas dat je wilt).

  5. Om je saus wat extra te binden, voeg je wat Gruyère kaas toe. Als je je saus te dik vindt, kan je er op het einde wat room aan toevoegen. Kruid goed met peper en zout. Wil je je saus dunner, zonder stukjes kaas, dan kan je je saus door een zeef laten gaan.

0
Nog geen stemmen

Witloofcroissant

1. Snij een driehoek uit het deeg
2. Werk met koud witloof
3. Maak een lichte bechamelsaus