Fruittaart met vanillepudding
Ingrediënten
-
2 eieren
-
50 gr witte suiker
-
plattekaas
-
vanillearoma
-
1 vel bladerdeeg
-
1 bakje aardbeien
Bereiding
Scheid het geel van het ei van het wit. Voeg de suiker bij het eigeel en klop tot als de massa wit wordt. Voeg er wat druppels vanillearoma aan toe.
Meng de plattekaas met de mascarpone. Doe het eigeel erbij en meng met een klopper. Hak de limoenschil zo fijn mogelijk.
Doe de opgeklopte room en de limoenzeste bij het mengsel.
Doe de mix in een voorgebakken bladerdeeg. Bak dit bladerdeeg in een taartvorm op 180 °C gedurende 30-35 min. Zorg dat het bladerdeeg goed afgekoeld is. Als je het mengsel verdeeld hebt over de bladerdeegvorm, moet je deze 3 à 4 uur in de koelkast plaatsen, afgedekt met plasticfolie.
Haal de taart uit de koelkast. Snijd de aardbeien in twee en leg deze op de taart. Strooi er wat bloemsuiker overheen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be