Gentse waterzooi à la Meus
Jeroen Meus - Met Meus en Vork
Ingrediënten: gehakte peterselie, vastkokende aardappelen, in stukken, wortelen, in julienne, preiwitten, in julienne, selderstengels, in julienne
Lamscurry (Massaman Kae) met een salade van groene papaja (Som Tam)
Ingrediënten: geroosterde pindanoten, kerstomaatjes, vissaus, look, groene pepertjes
Wilde zeebaars met spinazie, venkel en Zeeuwse mosselen
Ingrediënten: wilde zeebaars, Zeeuwse mosselen, venkel, witte wijn, room
Rijst met varkensvlees, chorizo en spinazie
Jeroen Meus - Met Meus en Vork
Ingrediënten: varkensvlees (reepjes), milde chorizo in fijne stukjes, grote uien (versnipperd), rijst (ongekookt), rode paprika (ontzaad, fijngesneden)
Hete bliksem met appelen en peren
Tonijnschotel
Ingrediënten: tonijn (uit blik), tomaten, aardappel, mascarpone, mozzarella
Steak tartaar met frietjes
Ingrediënten: gehakte rundsteak, mayonaise, mosterd, eigeel, ketchup
Zeetong in ham gerold op een bedje van asperges
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: beenham, zeetongfilets, groene asperges, zongedroogde tomatenpuree, basilicum
Vleeskroketten met Brugge kaas
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: uien, water, kippenbouillon, bloem, kipfilet
Fazant op klassieke wijze
Albert Verdeyen - Start to Cook
Ingrediënten: fazant, peper en zout, provencaalse kruiden, ui (dik gesneden), peterselie