Ans pasta met broccolipesto en rucola

Ingrediënten

voor de afwerking

voor de pesto

Broccolipesto, hoe cool is dat? Dit is de ideale manier om kinderen groenten te laten eten. Meng de pesto onder deze pasta en je hebt een snel, eenvoudig én lekker gerechtje. Perfect voor na een drukke werkdag.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg een snuif zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. 

  2. Giet de pasta af en hou wat kookvocht bij.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Kook gaar in een pot met kokend water en een snuif zout. Afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes duurt dit 5 à 10 minuten. Spoel ze dadelijk onder koud water. Zo blijven ze mooi groen.

  4. Rasp of snij ondertussen de Parmezaanse kaas fijn. 

  5. Mix de pijnboompitten met de kaas fijn in een cutter.

  6. Voeg de gestoomde broccoli, een scheut olijfolie en wat kookvocht toe aan de fijngecutterde kaas en pitten. Mix fijn tot een pesto. Kruid met peper en zout. 

  7. Meng de pesto onder de warme pasta.

  8. Serveer met rucola, extra pijnboompitten en schilfers van Parmezaanse kaas.

5

Average: 5 (1 stem)