Ans pasta met broccolipesto en rucola
Ingrediënten
voor de pesto
-
1 broccoli
-
1 snuifje zout
-
50 g Parmezaanse kaas
-
3 el pijnboompitten
-
peper
-
1 scheut olijfolie
-
1 lepel pastakookvocht
voor de afwerking
-
1 handvol rucola
-
extra Parmezaanse kaas
-
1 el pijnboompitten
Bereiding
Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg een snuif zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af en hou wat kookvocht bij.
Snij de broccoli in roosjes. Kook gaar in een pot met kokend water en een snuif zout. Afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes duurt dit 5 à 10 minuten. Spoel ze dadelijk onder koud water. Zo blijven ze mooi groen.
Rasp of snij ondertussen de Parmezaanse kaas fijn.
Mix de pijnboompitten met de kaas fijn in een cutter.
Voeg de gestoomde broccoli, een scheut olijfolie en wat kookvocht toe aan de fijngecutterde kaas en pitten. Mix fijn tot een pesto. Kruid met peper en zout.
Meng de pesto onder de warme pasta.
Serveer met rucola, extra pijnboompitten en schilfers van Parmezaanse kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be