Vers Talent: tartaar met zalm en avocado van Thomas

Ingrediënten

voor de tartaar

voor de afwerking

  • 1 bakje tuinkers
  • olijfolie
  • balsamicocrème

De vijf finalisten van onze Vers Talent-wedstrijd zijn bekend. Thomas houdt van klassiekers met een eigen touch. Deze keer maakt hij een zomerse zalmtartaar met komkommer en avocado.

Fan van Thomas? Stem dan op hem en wie weet, verrast hij jou met nog veel meer lekkere gerechten.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kuis de zalm op. Snij in plakjes, reepjes en tenslotte in blokjes. Schrik dat je zalm te snel warm wordt? Zet dan een kom in een andere kom gevuld met ijswater. Doe de zalm in de eerste kom en zo blijft hij lekker fris.

  2. Snij ook de gerookte zalm in blokjes. Meng met de gewone zalm.

  3. Snij de halve avocado in blokjes. Doe bij de zalm. Schil de komkommer. Haal er de zaadlijsten uit. Snij in blokjes. Meng onder de tartaar. 

  4. Snij lente-uitjes fijn. Meng onder de tartaar met limoensap. Kruid met peper en zout. Voeg een beetje olijfolie, fijngesneden dragon en bieslook toe. Meng goed onder elkaar. 

  5. Doe in een ring. Druk goed aan. Werk af met tuinkers, goeie olijfolie en paar druppels balsamicocrème. 

0
Nog geen stemmen