Vers Talent: tonno tonnato van An

Ingrediënten

voor de kruidenkorst

voor de tonijnsaus

voor de afwerking

  • 1 handvol rucola
  • enkele gepekelde radijsjes
  • enkele appelkappertjes
  • optioneel: bloempjes, opgelegde peperbolletjes, ...

De vijf finalisten van onze Vers Talent-wedstrijd zijn bekend. An houdt van Mediterraanse en zuiderse gerechten. Deze keer maakt ze een alternatieve versie van de vitello tonnato: de tonno tonnato. 

Fan van An? Stem dan op haar en wie weet, verrast ze jou met nog veel meer lekkere gerechten.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de kruidenkorst. Doe tijm en rozemarijn in een cutter. Hak of cutter fijn. Strooi de fijngehakte kruiden op een vel aluminiumfolie.

  2. Draai de tonijn door de kruiden. Kruid met peper en zout. Zet even aan de kant.

  3. Maak nu de saus. Doe tonijn, peterselie, mayonaise, ansjovis en kappertjes in een cutter. Mix fijn. Zet opzij.

  4. Bak de tonijn. Verhit een grilpan. Dit kan ook op de barbecue. Grill de tonijn langs elke kant en schroei dicht. Laat even rusten. 

  5. Dresseer het bord. Lepel tonijnsaus op het bord. Versnijd het vlees en leg er wat sneetjes bij. Werk af met rucola, wat zuurtjes zoals gepekelde radijsjes, appelkappertjes en eventueel wat bloempjes of opgelegde zoete pepertjes.

0
Nog geen stemmen