Vers Talent: tonno tonnato van An
Ingrediënten
-
600 g tonijn
voor de kruidenkorst
-
1 handvol tijm
-
1 handvol rozemarijn
-
peper
-
zout
voor de tonijnsaus
-
100 g tonijn
-
1 handvol peterselie
-
4 el mayonaise
-
10 ansjovis
-
2 kl kappertjes
voor de afwerking
-
1 handvol rucola
-
enkele gepekelde radijsjes
-
enkele appelkappertjes
-
optioneel: bloempjes, opgelegde peperbolletjes, ...
Bereiding
Begin met de kruidenkorst. Doe tijm en rozemarijn in een cutter. Hak of cutter fijn. Strooi de fijngehakte kruiden op een vel aluminiumfolie.
Draai de tonijn door de kruiden. Kruid met peper en zout. Zet even aan de kant.
Maak nu de saus. Doe tonijn, peterselie, mayonaise, ansjovis en kappertjes in een cutter. Mix fijn. Zet opzij.
Bak de tonijn. Verhit een grilpan. Dit kan ook op de barbecue. Grill de tonijn langs elke kant en schroei dicht. Laat even rusten.
Dresseer het bord. Lepel tonijnsaus op het bord. Versnijd het vlees en leg er wat sneetjes bij. Werk af met rucola, wat zuurtjes zoals gepekelde radijsjes, appelkappertjes en eventueel wat bloempjes of opgelegde zoete pepertjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be