Feestschotel van kreeft, zalm en tomaat-garnaal

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

 Begin met het kruiden van de zalm met peper en zout. Leg de stukken in een ovenschotel en overgiet met een ...
Ingrediënten: groene sla, kreeften (ongeveer 600 gr per stuk), rauw Schots zalmhaasje, tomaten, peterselie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Knolseldersoepje met witbier, kreeft en Ganda Ham

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Breng royaal water met gekneusde peperkorrels en wat wortel, ui, prei en 1 blaadje laurier aan de kook. Leg de ...
Ingrediënten: Gandaham, ui, knolselder, lookteentje, witbier
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen

Catalaanse kalfswangetjes met zeekreeftstaarten

Club Camping

Stoom het kalfsvlees in wat olijfolie in de stoomoven op 70 graden. Dit gedurende een half uur. Laat daarna het ...
Ingrediënten: kalfsvlees, kreeft van 450 gr, olijfolie, bloem, ei
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kreeft in kerrie-looksaus

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Zet een kookpot met water op een hoog vuur. Snij de groenten voor de bouillon in grote stukken en doe ze in het ...
Ingrediënten: kreeften (of 4 kleine kreeften), water, prei, wortels, selderstengels
Beginner Tussen 30 en 60 minuten 4 personen

Risotto met kreeft

Maak kreeftenboter door 25gr kreefteitjes te mengen met 75gr zachte boter. ...
Ingrediënten: kleinkorrelige risottorijst, fijngehakte look, witte wijn, kippenbouillon (warm), boter
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans Hoofdgerecht 4 personen

Plateau de fruits de mer met krab, oesters en garnalen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak eerst de court-bouillon. Was de wortel en de selder. Schil de wortel. Pel de sjalot. Snij de sjalot, wortel ...
Ingrediënten: krab (gekookt), langoustines, oesters, oesters, palourdes of tapijtschelpen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Ragout van kreeft met knolselder en truffels

Jacques & Dimitri Marit

Verdeel de kreeften in twee helften. Bak de kreeften aan in een klontje verse boter en een scheutje olijfolie. ...
Ingrediënten: knolselder, Cognac, halfopgeklopte room, witte wijn , truffels
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Ravioli van kreeft

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Haal al het kreeftenvlees uit het pantser en kook het pantser mee in de bouillon voor extra smaak. ...
Ingrediënten: wontonvellen, prei, selder, kippenbouillon, bieslook
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Soep 4 personen