Koude soep van avocado en spinazie

Pascale Naessens

Versnipper het knoflookteentje en fruit het aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat heel kort meestoven, ...
Ingrediënten: rijpe avocado's, citroen, verse spinazie, knoflook, lente-uitje
Beginner Minder dan 15 minuten Soep 4 personen

Ganzenlever gebakken met appels en Calvados

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de appels in 8 en verwijder het klokhuis. Smelt een klontje boter in een kleefpan op een zacht vuurtje. Laat ...
Ingrediënten: ganzenlever, appels, calvados, boter, arachideolie
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Scampibrochette met appel en currymousseline

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Pel de scampi en laat het staartje eraan, haal het darmkanaal eruit. Prik de scampi’s op een brochette. Kruid ...
Ingrediënten: appel, curry, tomaat, eidooiers, water
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Groene asperge en zeebaars

Mitch Coldenhoff - Coupe Soleil

Schil de asperge en snij de kopjes er af. Kook de asperge staafjes gaar in gezouten water en grill ze daarna in ...
Ingrediënten: gedroogd brood, fijngesneden koriander, crème van balsamico, zeebaarsfilets, groene asperges
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Oesters met honing, limoen, gember en pepperoni

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op. Kook het sap samen met de witte wijn,de sjalot, de look, het ...
Ingrediënten: platte oesters
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Carpaccio van sint-jacobsvruchten met balsamico en basilicum

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de sint-jakobsvruchten in zo dun mogelijke sneetjes. Als je de sint-jakobsvruchten eerst een half uurtje ...
Ingrediënten: olijfolie, sint-jakobsvruchten, verse basilicum, balsamicoazijn, peper
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Gebakken rijst met vijfkruidenpoeder en gewokte selder

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Was de bleekselder goed en haal de stengels van elkaar. Trek de blaadjes eraf en hou deze bij om de wokschotel ...
Ingrediënten: bleekselder, vijfkruidenpoeder, rijst, appelen (bijv. boskoop), zeezout
Beginner Minder dan 15 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Suikerbrood met rabarber en roquefort

Jeroen De Pauw - Club Camping

Ontdoe de rabarber van het vlies en snij in staafjes, overstrooi met verse rozemarijn en suiker, en gril. ...
Ingrediënten: rabarber, suikerbrood, verse rozemarijn, roquefort kaas, boter
Beginner Minder dan 15 minuten Broodjes 4 personen

Asperges met zalm en garnaalmousseline

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de asperges met een dunschiller en stoom ze gaar (2 minuten op 120 graden of koken in de pot). ...
Ingrediënten: zalm, asperges, eierdooiers, witte wijnazijn, bakboter
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Oesters met Granny Smith en rode biet

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op. Kook het sap op met water, citroensap en visbouillon. Breng op ...
Ingrediënten: platte oesters, granny smith, rode biet , gelatine, halfvolle yoghurt
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Voorgerecht 4 personen