Kardemomcake met hele gepocheerde peren en witte chocolade

Schil de peren, maar laat ze heel, inclusief steeltje. Giet de wij en het water in een pan, voeg de suiker, kruidnagel, ...
Ingrediënten: peren, witte wijn, water, suiker, kruidnagels
Gevorderde Meer dan 90 minuten

Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

Ann Vertriest

Meng in een kom de bloem, semola en het zout. Maak een kuiltje in het midden. ...
Ingrediënten: bloem voor wit brood (+extra voor het werkblad), fijne semola, droge gist, zout, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Witloofkroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen. Spoel ze af onder water en kook ze gaar. ...
Ingrediënten: groentenbouillon, witloof, boter, peper, nootmuskaat
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kasteelaardappelen

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Was de aardappelen goed met lauwwarm water en snij ze de vorm van een tonnetje, de keukenterm is pommes chateau ...
Ingrediënten: vastkokende aardappelen, groentebouillon, citroenverbena, tijm en oregano, aardappelkruiden
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht

Choronsaus

De keuken van de Meester

De boter op een zacht vuurtje laten smelten en klaren. Dit wil zeggen dat het witte gedeelte naar de bodem zakt ...
Ingrediënten: peterselie, tomatenpuree, peper, zout, eidooiers
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Saus 4 personen

Gefrituurde groentebolletjes

...
Ingrediënten: prei, aardappels, winterwortels, zout, theeknijper
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Vissteaks met masala

Bestrooi de vis aan beide kanten met 1/4 theelepel zout en leg hem opzij. Eventueel in de koelkast. ...
Ingrediënten: vissteaks (zalm, kabeljauw, schelvis, zwaardvis, zalmforel, braam, pompano of tegelvis), grote rode paprika (zaadjes verwijderd & fijngehakt), knoflook (gepeld & fijngehakt), verse gemberwortel (geschild & fijngehakt), gedroogde tijm
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Bechamelsaus met speltbloem

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt het vet in een kookpot. Voeg de bloem toe en roer goed door. ...
Ingrediënten: geurloos kokosvet, zuivere speltbloem, rijstmelk, rijstmelk + 1 el maïzena, peper en zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Saus 4 personen

Gestoomde broodjes (salapao)

Maak eerst de vulling. Verwarm de olie in de wok. Roerbak enkele minuten de sjalotten, lente-ui en het varkensvlees ...
Ingrediënten: verse gist, plantaardige olie, tarwebloem, water, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Broodjes 4 personen

Geitenkaas maken

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Breng de melk op kamertemperatuur (20°C) en giet in een glazen schotel. Voeg de wei toe en roer door. ...
Ingrediënten: geitenmelk, wei, stremsel, fijn zout,
Gevorderde Meer dan 90 minuten Hapje 4 personen