Witloofkroketten

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen. Spoel ze af onder water en kook ze gaar.

  2. Snij het bittere deel van de witloof en snij hem in halve maantjes. Smelt boter in een kookpot en stoof de witloof aan. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en PH groentenbouillon.

  3. Zet het deksel op de pot en laat 5 minuten sudderen. Haal het deksel van de pot en laat nogmaals 5 minuten sudderen, zodat al het water verdampt. Giet de aardappelen af en schud ze goed droog.

  4. Plet de aardappelen en de witloof met een stamper. Doe het witloof bij de aardappelen en voeg zout, peper, bloem en parmezaanpoeder toe. Voeg het eigeel en de room toe en roer alles goed door. Laat de puree goed afkoelen in de koelkast.

  5. Maak lange worsten van de puree en snij ze in stukken. Haal de kroket eerst door de bloem, dan door het geklopt eigeel en vervolgens door het paneermeel.

  6. Bak ze in de friteuse op 180°C tot ze mooi bruin zien. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer.

0
Nog geen stemmen

Witloofkroketten

1. Werk met bloemige aardappelen
2. Gebruik minder witloof
3. Bind met bloem en eigeel