Aubergines met tomatensaus en gegratineerde Parmezaan
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: aubergine (plakjes van +/- 2cm dik), Parmezaan, passata, fijngesneden sjalot, basilicum
Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten
Ingrediënten: bloem voor wit brood (+extra voor het werkblad), fijne semola, droge gist, zout, suiker
Spaghettisaus zonder bewaarmiddelen
Ingrediënten: paprika's (rood, geel, groen), gemengd gehakt, tomaten (coeur de boeuf), aardappel, wortelen
Pittige paprikaconfituur van An Steyvers
An Steyvers - Vers Talent: lekker zuiders met An
Ingrediënten: rode paprika's, rode chilipeper, suiker, ciderazijn, Herkenrode abdijkaas
Naan met granaatappelraita
Verse pasta
Albert Verdeyen - Start to Cook
Ingrediënten: bloem, eieren, zout, water, boter
Vers Talent: Ans verse tomatensaus
An Steyvers - Vers Talent: lekker zuiders met An
Ingrediënten: tomaten (San Marzano), look, ajuinen, chilipeper (optioneel), korst van Parmezaanse kaas
Citroenrijst
Ingrediënten: rijst, zonnebloemolie, zwart mosterdzaad, asafoetida, chana dhal (gele spliterwten)
Oriëntaalse marinade
Ingrediënten: chilipeper, Chinese 5-kruiden mix, sinaasappelsap, sinaasappelzeste, knoflook