Gerecht voor viervoeters: gezonde dog cookies

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak het koekjesdeeg: Meng de havermout met het lijnzaad en de volkorenbloem met de eieren, water en olie ...
Ingrediënten: havermout, lijnzaad, volkorenbloem, ei, eidooier
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Vegetarische wortelburger met tzatziki

Pieter Declercq

Voor de wortelburgers: schil en rasp de wortelen fijn. Snij de helft van een rode ui fijn.  ...
Ingrediënten: wortelen, kikkererwten (uit blik), rode ui, sesamzaadjes, tahin of sesampasta
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Lijnzaadcrackers en dip van broccoli en amandelbar en koffie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak de lijnzaadcrackers met anijs: Verwarm de oven voor op 110C. Laat het lijnzaad wellen in het lauwe ...
Ingrediënten: bruin lijnzaad, blond lijnzaad, lauw water, anijszaad, broccoli (in roosjes, gestoomd)
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Tarte tatin van rabarber en aardbei

Pieter Declercq

Snij de rabarber en aardbeien in stukjes. Smelt de boter en laat afkoelen. ...
Ingrediënten: rabarber, aardbeien, blonde suiker, boter (gesmolten), bloem
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Brochette van tofu en zoete aardappel

Snij de tofu in stukjes. Meng met de olijfolie en cajun. Laat twee uur rusten in de koelkast. ...
Ingrediënten: tofu (natuur), rode ui, zoete aardappelen, cajun kruiden, olijfolie
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch 2 personen

Panna cotta met asperges en eigeel

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de room op met peper en zout en voeg er de geweekte gelatine en een beetje citroensap aan toe. ...
Ingrediënten: asperges, eieren, gelatine, room, vanillestokje
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Mokkataartjes met amandelen en crème au beurre

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 190°C.  ...
Ingrediënten: oploskoffie (mokka), eidooiers, eieren, boter (op kamertemperatuur), water
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

Vierseizoenenvlaai met ananas, pruimen, appel en kersen

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor het deeg: meng de bloem met de suiker en het zout. Doe er de klontjes boter bij.  ...
Ingrediënten: (spelt)bloem, rietsuiker, zout, water (lauw), verse gist
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Kalfsblanket voor hartpatiënt

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij het kalfsvlees in blokjes van 2x3 cm. Leg de blokjes vlees in een kookpot en zet ze onder water, laat dit ...
Ingrediënten: aardappel, courgette, rundsbouillon, ui, prei (wit)
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Linzenpaté

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Week de linzen een nacht in water. Snij de prei, ajuin, wortel en look in kleine, fijne stukjes en stoof ze aan ...
Ingrediënten: wortel, wit van prei, look, groentebouillon, geweekte groene linzen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen