Tofu-yoghurt met gedroogd fruit en muesli

Boxy & Boxy

...
Ingrediënten: tofu, yoghurt, agavesiroop, honing, duindoornbessen
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Japans 4 personen

Croissant

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem, de suiker, het zout en 100 g boter in een grote mengkom. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, zout, boter, melk of water
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

Glutenvrije en tarwevrij witbrood

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Meng de bloem en alle droge ingrediënten, zonder de gist in een grote mengkom. Giet de olie erbij en roer goed ...
Ingrediënten: maïszetmeel, suiker, zout, glutenvrije en tarwevrij bloem (No risk), droge gist
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Broodjes 4 personen

Gevulde en geroosterde chiconettes met peer en zoetzure saus van abdijbier

Felix Alen

Bereiding binnen: Vulling. Bak de sjalotjes en de knoflook even in de olie en voeg er de suikeraan toe. Blus, als ...
Ingrediënten: fijngehakte sjalotjes, geperst knoflookteentje, olijfolie, fijne kristalsuiker, rodewijnazijn
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Vanilleroomhoorntjes en worstenbroodkrans

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de kerstkrans. Snij een sjalotje en wat bieslook fijn. ...
Ingrediënten: bladerdeeg, dorure (eidooier + scheutje melk), gemengd gehakt (varken/rund), sjalot, brood (2 à 3 cm dik)
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Hartige soesjes met zalm en kaas, zoete soesjes met banaan

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Basisrecept voor de soesjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water en melk aan de kook met een snuifje ...
Ingrediënten: Taleggio, roomkaas, peper, zout, mosterd
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hapje 4 personen

Cappuccino van erwten met pancetta en foie gras

Johan Engelen - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Mix wat gedroogd eekhorentjesbrood tot een fijn poeder. Kook de diepvries erwtjes gaar in 2 liter water, samen ...
Ingrediënten: diepvries-erwten, pancetta of fijn gerookte spekblokjes, ui, knoflook, groentebouillon
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Perencompote met kastanjes en gedroogd fruit

Boxy & Boxy

 Eerst maken we de compote. Je laat de peren ongeschild, snijdt ze in vier en verwijdert het klokhuis. Nu ...
Ingrediënten: peren, verjus (sap geperst uit onrijpe druiven), kastanjes, arachideolie, harde peer
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Gegrilde ravioli op Chinese wijze (gyoza)

Snijd de stelen en het blad van de Chinese kool in kleine stukjes en doe ze in een kom. Schep er wat zout door ...
Ingrediënten: Chinese kool, zout, varkensgehakt, sojasaus, oestersaus
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Japans Hapje 4 personen

Linzenpaté

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Week de linzen een nacht in water. Snij de prei, ajuin, wortel en look in kleine, fijne stukjes en stoof ze aan ...
Ingrediënten: wortel, wit van prei, look, groentebouillon, geweekte groene linzen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen