De ideale restverwerking: groentenquiche

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de rodebietenslush: masseer de limoen. Halveer en pers uit. Meng selderijzout met chili. ...
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Pittige kokos- en noedelsoep

...
Ingrediënten: Quorn stukjes, gedroogde champignons (shiitake, oesterzwam, porcini), Thaise rode curry pasta, afgeroomde kokosmelk, Parijse champignons
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Mosselen met witte wijn met limoengras, gewokte zeekraal en spinazie

Dagny Ros Asmundsdottir

Verhit de olie in een kookpot en voeg toe: 2 fijngehakte stengels limoengras, 2 geplette teentjes look, een halve ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Geroosterde brioche met brie, honing en pistaches

Verwarm de grill van de oven voor. Snijd het brood in sneetjes en steek vormpjes uit met een koekjesuitsteker. ...
Ingrediënten: voorverpakt briochebrood, brie, pistachenoten, boter, lavendelhoning
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Broodjes 8 personen

Maaltijdsoep met curryballetjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Stoof de fijngesneden ui en de geperste look in de olijfolie. Voeg de grof gesneden aardappelen en wortelen toe. ...
Ingrediënten: magere bouillon, kaflsvlees, currypasta, sjalot, eiwit
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 2 personen

Uienconfituur

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd de uien in 2, leg ze plat en snij in dunne schijven. ...
Ingrediënten: witte uien, echte boter, verse frambozen, tijm, laurier
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Vietnamese Pho (noedelsoep met kip)

Ann Vertriest

Breng de bouillon aan de kook en doe er de kipfilets in. Laat ze 12 minuutjes koken of tot ze gaar zijn. Schep ...
Ingrediënten: heldere kippenbouillon, kipfilets, rijstnoedels (rijstvermicelli), wortelen, bosuitjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Pasta met verse truffel

Ann Vertriest

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. ...
Ingrediënten: olijfolie, sjalot, fijngesneden, look, fijngesneden, champignonbouillon, light room
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Quorn Singapore noedels

Vermeng het Quorn gehakt, de barbecuesaus, de knoflook, de rijstwijn, de chilipeper en de sojasaus. Verwarm de ...
Ingrediënten: Quorn gehakt, barbecuesaus, knoflookteentje, geplet, rijstwijn of droge Sherry, rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen